Fysioterapeuten jobbar i nära samarbete med ergoterapeut, talterapeut och de övriga medlemmarna i teamet kring barns rehabilitering och habilitering. Fysioterapin handlar om att förbättra delaktigheten i det dagliga livet samt motivera till och möjliggöra fysisk aktivitet.

Fysioterapeuten gör en bedömning av ett barn motoriska utveckling och/eller de motoriska färdigheterna. Fysioterapin fokuserar ofta på grovmotoriken, vilket involverar de större muskelgrupperna i fötter, ben, armar och bålen. Men även de finmotoriska färdigheterna bedöms. Fysioterapeuten kan även undersöka och behandla smärtproblematik i stöd- och rörelseorganen samt handleda i övningar som stärker bålens och extremiteternas muskulatur. Bedömningarna görs med hjälp av standardiserade tester och genom observation.

Hur kontaktar Ni fysioterapin?

Tag kontakt med fysioterapin om ni är oroliga över motoriken hos ert barn eller om ni har frågor gällande fysisk aktivitet.

Kontaktinformation:

Minea von Wright (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) tfn: 040-5865256 eller 019-2893079

  • spädbarn 0-1 / rekommendation från rådgivning
  • barn 1-13 år / rekommendation från rådgivning eller skolhälsovårdare

Barn i övre skolåldern 13-18 år kontaktar den egna hälsovårdsstationen i Raseborg. 

  • Pojo 019-2893129
  • Karis 019-2893455
  • Ekenäs 019-2893080

Idrottsskador: fysioterapeut Michael Westerlund tfn: 0192893094

Personalen på daghem och förskola kan kontakta fysioterapeuten direkt om de anser att ett barn behöver komma för en konsultation eller en bedömning av motoriken.

Övriga i teamet kring barnet (talterapeut, ergoterapeut, psykolog, specialbarnträdgårdslärare, familjeterapeut o.s.v) kan ta direkt kontakt med fysioterapin om man önskar en fysioterapeutisk bedömning.