Kielisuudelma-jippot genomförs 17.5.2014 i Karis idrottspark i Raseborg, där vi gör vi ett världsrekord i vänskapsbetygelser över språkgränserna genom att kyssas och kramas på två (eller flera) språk.


Vad?

Kielisuudelma - Vi talar hjärtats språk är ett jippo som främjar respekt, vänskap och rentav kärlek över språkgränserna. Evenemangets beskyddare är riksdagsledamot
Maarit Feldt-Ranta.
Raseborg är en stad med en levande tvåspråkighet och vi önskar deltagare välkomna på båda språken.
Raseborgs företagare r.f. ordnar i samarbete med Raseborgs stad 16–17.5.2014 mässan Ett levande Raseborg – Elävä Raasepori, som kulminerar i Kielisuudelma - Vi talar hjärtats språk på Raseborgsdagen.


Hur?
  
Alla kan komma till Raseborg 17.5 för att tillsammans med oss uttrycka sin vänskap över språkgränserna. Då är du med om att göra världsrekordet. Du och din vän (ni är tvåspråkiga; svenska-finska eller andra språkkombinationer) kan anmäla er tillsammans. En anmälningsblankett uppdateras på Kielisuudelma -evenemangets hemsida i början av december.
För Guinness rekordbok
önskar vi att du tar med ditt pass eller körkort, på basen av språket för din födelseort kan vi se om du är registrerad som svensk- eller finskspråkig - om du har ett annat språk, kan du bestyrka det antingen med ditt pass (nationalitet) eller körkort.

Kom och träffa oss i Helsingfors
Vi rekryterar kramare och kyssare till Kielisuudelma-jippot på Helsingfors järnvägsstation fredag 11.4.2014 kl. 9-12. Kom och träffa Raseborgs egen Clarissa och en TV-kändis, som delar ut autografer och berättar mer om evenemanget tillsammans med andra arrangörer. Också riksdagsledamot Maarit Feldt-Ranta är närvarande.

Kielisuudelma-konsert
Vi firar vårt rekord med kända artister på båda språken! Om du är för blyg att delta i rekordet är du varmt välkommen till vår gratis konsert lördag 17.5.2014 kl. 17-19.    

Har du frågor?

Kontakta Jani Roman som är arrangör för Kielisuudelma, tfn 0500 762 772, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Evenemangets Facebook-sida www.facebook.com/kielisuudelmaoch webbsidan www.kielisuudelma.fiöppnas i november 2013.
Raseborgs stads informatör Marie Sandberg, tfn 019 289 2112, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Närmare information om Raseborgs stad finns på webbplatsen www.raseborg.fi och Raseborgsmässans Facebook-sida
www.facebook.com/raseborgsmassan.

Be there or be square – Raseborg 2014!