Kom och träffa oss från Raseborgs turistbyrå på mässan RESA 2013 i Helsingfors Mässcentrum 17–20.1.2013. 
Du hittar oss på Västra Nylands gemensamma avdelning, 6k129 tillsammans med Kyrkslätt, Sjundeå, Ingå och Lojo. På mässan berättar vi om vad Raseborg bjuder på under den kommande turistsäsongen.


Våra viktigaste sommarteman i år är:

- Delikatessrundan: mat och närproducerat i olika former, sommartorg med prunkande färger, bär och grönsaker med massor av vitaminer, charmiga restauranger med något för varje smakriktning, handgjorda chokladpraliner eller en äkta Raseburgare
- Skärgårdsliv, kryssningar, bad och sol: upplev t.ex. Rödjan i skärgårdens nationalpark, Jussarö eller skärgårdscentret Sommaröstrand.
- Småstadsidyllen Ekenäs: pärlan i havets famn, med Gamla stans smala gränder, mysiga caféer och charmiga övernattningsmöjligheter
- Fascinerande, historiska bruksmiljöer: hantverk, konst och design
- Slott och koja: Kungligheter och spöken på ett Svartå slott, sommarteatern Mio min Mio av Astrid Lindgren vid Raseborgs slottruin, Forngårdens museum, ett skärgårdshemman
- Aktiviteter för stora och små: tre golfbanor för mamma och pappa eller minigolf för hela familjen, rundtur med citytåget Luffarn, krama Rölli-trollet i Kisakeskus eller besök smeden Upi Anttila i hans svarta smedja i Fiskars.
- Stora konstnärer i småstaden: I Helene Schjerfbecks fotspår, lyssna till hennes berättelse och bekanta dig med hennes liv i 1920-1940-talens Ekenäs under en guidad vandring eller besök museum EKTAS utställning om hennes liv och konst. Beundra arkitekten Alvar Aaltos hus. I Ekenäs lärde Alvar Aalto sig simma 1907 tillsammans med vännen Birger.

Kom och hämta våra rykande färska broschyrer, i dem hittar du mera information om vad Raseborg bjuder på i matväg, evenemang, restauranger och inkvarteringsmöjligheter!

På torsdagen bjuder vi på ett smakprov av Pojoföretaget West Charks ekologiska snöskinka. Alla dagar små presenter och överraskningar. Delta också i tävlingen i vår monter.


Närmare information:
Ledande turistsekreterare Viveca Blomberg, Raseborgs stad, tfn 019-289 2012.
Turistbyråns hemsida: http://www.visitraseborg.com