Samhällsteamet vid Karjaan yhteiskoulu ordnar onsdagen den 2 maj en för Karjaan yhteiskoulu och Kiilan koulu gemensam skräppromenad där cirka 400 barn och ungdomar snyggar till områden kring skolorna genom att plocka upp skräp.

Dagen börjar med en morgonsamling kl. 8.55 på Karjaan yhteiskoulu där Tuula-Maria Ahonen, grundaren till Ett skräp om dagen-rörelsen talar och uppmuntrar eleverna till en vardag utan nedskräpning. Efter morgonsamlingen delas eleverna i grupper som sedan sprider sig till närskogarna och andra förutbestämda platser för att plocka upp skräp. Tuula-Maria Ahonen har också lovat delta i promenaden!

Den internationellt uppmärksammade och av president Sauli Niinistö uppskattade Ett skräp om dagen-rörelsen fyller i vår redan 18 år. Rörelsens grundtanke är att vi ska ta hand om vår närmiljö – en snygg och prydlig miljö motverkar nedskräpning och befrämjar också trygghetskänslan hos invånare.

Från staden deltar också parkenheten och miljöbyrån i promenaden.

Tilläggsinformation ges av:
Raseborgs stad, fritidsnämndens vice ordförande Tuula Huuhtanen, 019 289 3580 (skolgångsbiträde på Karjaan yhteiskoulu.)
Raseborgs stad, Karjaan yhteiskoulu, vice rektor Soili Vuorinen, 044 744 6766
Raseborgs stad, trädgårdsmästare Tuija Merikanto, 019 2893847