Ekenäs Sommarkonserter arrangeras i år 3-6 augusti under temat Framåt! Festivalens konstnärliga ledare Jukka-Pekka Saraste och Finländska Kammarorkestern bjuder igen på förstklassiga konserter och njutningsfulla musikupplevelser.

För att uppmärksamma Finlands 100-årsjubileum lyfter Finländska Kammarorkestern fram framtiden och de ungas viktiga roll för kulturens och musikens utveckling i vårt land. Ett av huvudmålen under 2017 är att överföra FKO:s tradition till yngre generationer och Finlands Kammarorkester har startat ett treårigt projekt: Finländska Kammarorkesterns Ungdomsakademi.

Projektet består av fem perioder per år och omfattar övningsperioder, kammarmusikspelningar och konserter. En av huvudperioderna infaller kring den årliga festivalen Ekenäs Sommarkonserter. De unga musikerna kan under en veckas tid öva tillsammans med professionella musiker och följa med orkesterarbetet i samband med alla konserter. Festivalen kulminerar i en konsert, där de unga musikerna spelar tillsammans med sina mentorer. Ungdomsakademin, som består av femton begåvade unga musiker, uppträder den 6 augusti i Ekenäs kyrka vid Ekenäs Sommarkonserters avslutningskonsert. Konserten, som börjar klockan 15, dirigeras av Jukka-Pekka Saraste.

Biljetter: lippu.fi
Hemsida: ekenassommarkonserter.fi

Information: FKO/Sublime Music Agency Oy/Tiina Vihtkari, tfn. 050594 2430