Ekenäs Sommarkonserter hälsar dig välkommen till högklassiga konserter i Ekenäs kyrka. Festivalen arrangeras i år 3-6 augusti. Festivalens konstnärliga ledare Jukka-Pekka Saraste och Finländska Kammarorkestern bjuder igen på förstklassiga konserter och njutningsfulla musikupplevelser under temat Framåt!

På fredagen den 4 augusti har vi möjlighet att lyssna till en av Finlands internationellt mest kända koloratursopraner Anu Komsi, som framför Jukka Tiensuus verk Voice Verser. Tiensuu har komponerat verket för Anu Komsu och sångsviten har beskrivits som ett roligt och krävande mästerverk. Samma kväll får vi även njuta av Arnold Schönbergs Kammarsymfoni nr 1. Anu Komsi har blivit berömd för sin mångsidiga repertoar och sin dynamiska koloraturröst. Komsi uppträder regelbundet i framstående konserthallar och operahus runt om i världen och anses vara en exceptionellt begåvad sångare.
De övriga solisterna under Ekenäs Sommarkonserter är den prisbelönta finländsk-holländska cellisten Jonathan Roozeman och den unga holländska pianovirtuosen Arthur Jussen. Trots sin unga ålder har pianisten Arthur Jussen under flera år tillhört den internationella konsertvärlden både som solist och som duo tillsammans med sin bror Lucas Jussen.

Avslutningskonserten presenterar Ungdomsakademin

Festivalen avslutas på söndag den 6 augusti med en kammarmusikkonsert som framförs av Finländska Kammarorkesterns Ungdomsakademi. Ett av huvudmålen under 2017 är att överföra Finländska Kammarorkestern tradition till yngre generationer. Inom Ungdomsakademin erbjuder kammarorkesterns professionella musiker sitt kunnande åt de unga musikerna via ett mästar-gesäll-samarbete, där FKO:s musiker verkar som mentorer för de unga musikerna. Ungdomsakademins musiker spelar under en vecka tillsammans med professionella musiker och följer med orkesterns arbete under alla konserter. Avslutningskonserten som börjar klockan 15 leds av Jukka-Pekka Saraste.

Biljetter: lippu.fi
Information om programmet finns på Ekenäs Sommarkonserters webbsida www.ekenassommarkonserter.fi
Raseborgs stads kulturbyrå (019 289 2780 eller 019289 2781 / Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)
Finländska Kammarorkestern c/o Sublime Music Agency (050 594 2430, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)