Hem igen - kotiin taas är en tvåspråkig låt tillägnad raseborgarna inom ramen för jubileumsåret Finland 100 år. Låten som lanseras 14.6.2017 kl. 13 är ett samarbete med de lokala artisterna Clarissa, Emilia Ekström, Joseph och Mikko Sipola. Samtliga artister är uppvuxna eller bosatta i Raseborg och har deltagit i nationella musiktävlingar där de vunnit renommé. Låten distribueras bl.a. via Sony Music på iTunes, Spotify, radiokanaler och YouTube.

Nöjesproducenten och projektledaren Niklas Rosström har tillsammans med musikproducenten Erik Nyholm och Pasi Hiihtola skrivit texten och musiken. Musikvideon har filmats av Gugge Wasenius och Laura Pulli från Lallallaa Productions.

Clarissa (Annette Lundell) har sjungit och dansat sedan unga år, gett ut singlar och medverkat i olika musikaler. Clarissa deltog i UMK-tävlingen (Uuden musiikin kilpailu 2014 med låten "Top of the world” som placerade sig i finalen. Clarissa är aktuell i musikalen Footloose på Raseborgs sommarteater i sommar.

Emilia Ekström är hemma i Pojo och deltog i Voice of Finland 2013-tävlingen där hon fick en topplacering i och med duetten med Lauri Tähkä. Emilia har gett ut tre egna singlar på finska och en på svenska och medverkat bl.a. på Raseborgs sommarteater.  Just nu är Emilia på slutrakan av sina studier i Åbo och vad framtiden för med sig återstår att se. 

Joseph (Miettinen) har bott 14 år i Fiskars och kom två i Idols 2013-tävlingen efter en hård kamp mot Mitra Kaislaranta. Han sysslar heltid med musik, skriver låtar, gör inspelningar och uppträder på olika evenemang.

Mikko Sipola är Ekenäskillen med den stora rockrösten. Mikko har uppträtt som trubadur och med olika sammansättningar runt om i landet. Mikko vann den första Voice of Finland-tävlingen 2012 och gav ut sitt debutalbum efter det. Han har även gett ut några singlar på finska.

Temaåret till ära har Raseborgs stad tagit fram en bestående gåva som lever kvar även under de kommande 100 åren och som är tillägnad raseborgarna. Gåvan är en fosterländsk hyllning till den hemort som man har kär.

  – Låten sjungs både på svenska och finska, vilket är kännetecknande för vår levande tvåspråkighet, säger Raseborgs stads kultursekreterare Lotta Lerviks.

Musikvideon finns på följande platser:

iTunes https://itunes.apple.com/fi/album/hem-igen-kotiin-taas/id1243694299?i=1243695282
Spotify https://open.spotify.com/album/3AYdSJjLnX6OVockIwgy5O
Raseborgs stads webbplats http://www.raseborg.fi/mediagalleri
Facebook https://www.facebook.com/raseborgraasepori/
YouTube https://www.youtube.com/watch?v=Hr6D2_vMa-I

Ta del av alla Finland 100 år evenemang i Raseborg på stadens webbplats http://www.raseborg.fi/finland100

Tilläggsuppgifter ger:
kultursekreterare Lotta Lerviks, Raseborgs stad, tfn 019 289 2781
nöjesproducent Niklas Rosström, The Perfect Monday Group Oy Ab, tfn 0400 840 625